Gerben Kamphuis, Keurslager

Ambachtelijke slager

Wie van een goed en eerlijk stukje vlees houdt, is bij Keurslager Gerben Kamphuis in Hellendoorn aan het juiste adres. Hij is een echte ambachtelijke slager die zijn vlees koopt bij boeren uit de regio en een eigen worstmakerij heeft. ‘Als je weet dat je vlees van een goed adres komt, eet je met veel meer smaak en beleving’, aldus Gerben Kamphuis.

Regionale producten onderscheiden

In de zaak aan de Dorpsstraat in Hellendoorn valt je blik direct op de mooie vitrines waar de vele vleessoorten er mooi opgemaakt bij liggen. Het rundvlees komt van koeien die Gerrit Kamphuis, de vader van Gerben, zelf inkoopt en laat opgroeien bij zijn vaste adres in de regio. ‘Het zijn Belgische witblauw koeien. Deze koeien staan bekend om hun malse en luxe vlees. Dat proef je direct terug als het vlees eenmaal op je bord ligt’, vertelt Gerben. ‘We hebben onze vaste leveranciers, allemaal uit de buurt. En zo werken we al bijna 45 jaar.’ Zo haalt Gerben het meel voor de bakleverworst bij de plaatselijke molen De Hoop. ‘Het is mooi als je regionale producten gebruikt, dan maak je net even andere producten waarmee we ons kunnen onderscheiden.’

Uitgebreid assortiment

Keurslager Kamphuis heeft echter veel meer dan alleen maar vlees in haar assortiment. Snacks als olijven, tapas en diverse worstsoorten, complete maaltijden van oma’s ovenschotel tot babi pangang en diverse soorten soepen en gourmetschotels. Naast de verkoop in de winkel, verzorgt Kamphuis ook barbecues, buffetten en geschenkpakketten voor bedrijven. ‘Het mooie aan het werken met vlees is dat je altijd variatie hebt. Met mooi weer zijn het de barbecuepakketten waar je druk mee bent, met Kerst is er juist veel vraag naar geschenkpakketten en exclusief vlees en nu ligt de eerste erwtensoep al in de winkel.’

Eigen worstmakerij

De eigen worstmakerij is het paradepaardje van Gerben Kamphuis. Zij maken hun eigen worst, zoals de bakleverworst, helemaal zelf. En dat de worst goed in de smaak valt, blijkt wel uit de diverse prijzen die ze hier al mee gewonnen hebben tijdens vakwedstrijden.
Zo zijn de droge worst, rookworst en spare-ribs al eens met goud bekroond.

Gerben is zoals het een slager betaamt, zelf een echte vleesliefhebber. Bij voorkeur een rib eye of lekker uitgebakken spekjes. ‘Maar ik geniet net zoveel van een zelf gemaakte gehaktbal als een gekruid filetlapje met mosterd, uienringen en omwikkeld met ontbijtspek. Die laatste is één van onze specials die we om de week hebben. Dan maken we iets speciaals met een stukje vlees. Het is juist de variatie die je hebt in vlees dat het altijd lekker maakt.’

Gerben Kamphuis, Keurslager

Dorpsstraat 61b
7447CP Hellendoorn
0548654134

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 20:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten