Gilde Kip

Natuurlijk duurzaam vlees

De Gilde Kip is niet zomaar een kip, Kies je voor de Gilde Kip dan kies je voor een veilig, gezond en verantwoord stukje kip.
Bij het opgroeien van de Gilde Kip is de boer aan strikte hygiëne regels gebonden, zodat salmonella geen kans krijgt. De kippen worden zonder gebruik van antibiotica opgefokt. Dierenwelzijn is heel belangrijk, de kippen leven in een ruime goed geventileerde stallen, krijgt natuurlijk voer en heeft genoeg afleidingsmateriaal in de stal.

 

Gildehoen

100% Antibiotica-vrije Hollandse Kip

Naast ons reguliere kip-assortiment leveren wij ook Gildehoen.
De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen koop je een puur Hollands pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.

In ons assortiment bieden wij o.a. Hele kip - Kiprollade - Kipfilet - Kippenbouten.

 

Goede leefomstandigheden

Leefomstandigheden

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

Gezond

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren.  Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.

Voer

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.

Alle Gildehoen kippen zijn halal gecertificeerd en extern gecontroleerd van boer tot producent.

Samengevat: Gildehoen = Duurzaam, lekker, gezond en een heel leven lang antibioticavrij. 

Gerben Kamphuis, Keurslager

Dorpsstraat 61b
7447CP Hellendoorn
0548654134

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten